Balimfm.com Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >Her Telden, Eğlence, Mizah, Tartışma >Teknoloji & BiLim
  Aktif Konular Aktif Konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

AMATÖR RADYOCULUK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akbulut58 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı akbulut58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: AMATÖR RADYOCULUK
    Gönderim Zamanı: 05.Eylül.2009 Saat 18:53
SELAM ARKADAŞLAR,HEMŞOLAR,

belki aranızda benim gibi merakı olanlar vardır diye yazıyorum,yada en azından bir kaç kişiye vesile oluruz.Avrupada yaygın olmasına rağmen ülkemizde pek bilinmeyen amatör telsicilik diye bir sistem var.ben kendim lisanslı amatör telsizciyim,çağrı kodum TB7DJ,

AMATÖR TELSİZCİLER NE YAPAR,

Amatör telsizciler,hiç bir menfaat gözetmeksizin,hertürlü afet,kaza gibi durumlrda devletin resmi kurumları ile koordineli çalışarak haberleşmeye katkıda bulunur.En yakın örneği,rahmetli muhsin yazıcıoğlunun kazasında olay yerine ilk ulaşan telsizcilerdi ve ankara kriz merkezi ile tek haberleşmeyi sağlayanlardı(bende bizzat sivastan maraşta dağdaki ekiple görüştüm üç gün boyunca.
   amatör telsizci devletin bize tahsis etmiş olduğu frekans bantların haberleşme elektroniği hakkında kendini yetiştirmek ve geliştirmek için hertürlü çalışmatı yapar.Adımız amatör ama biz tam bir profosyoneliz:)

uzun uzun anlatmakla bitmez,detaylı bilgi için:

http://www.trac.org.tr/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=68&Itemid=149

umarım bu konuda meraklı arkadaşlar vardırda aramıza katılırlar.özellikle köyden,en azında köy ile aramızda bir telsiz bağlantısıda sağlamış oluruz.

bizim değişik sistemlerimiz vardır haberleşme alanını genişletmek için,örneğin ben şu anda sivastan birçok çevre ille ayrıca hollanda ve almanya daki hemşehrilerimizle görüşmeler yapabiliyorum.

şimdi bir çoğunuz cep telefonu diye birşey var diyeceksiniz.şunu unutmayalımki 17 ağustos 1999 depreminde hiç bir telekominikasyon cihazları çalışmazken,tüm haberleşme koordinasyonu amatör telsizciler tarafından yapılmıştır.inşallah Allah bize o günleri bir daha yaşatmazda telsizlerimizi arama kurtarma için değilde sadece güzel muhabbetler için kullanırız,

NASIL AMATÖR TELSİZCİ OLUNUR

amatör telsizcilik bu sene kıyı emniyeti genel müdürlüğüne bağlanmıştır ve kıyı emniyetinin yılda iki defa yaptığı sınavlardan birine girerek başarı sağlandığı taktirde lisans alınıyor.her türlü detaylı bilgi
http://www.trac.org.tr adresinde mevcut

bu konuya meraklı arkadaşlar bulundukları illerde ''trac'' şubeleriyle temas kurdukları taktiktirde gerekli bilgi ve belgelere ulaşabilirler

havada buluşmak üzere,sağlıcakla kalın

Murat Akbulut
sivas merkes

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.08
Copyright ©2001-2007 Web Wiz